Sunday 26 June 2016

Garam bukit dalam G-Oat

Garam Bukit telah wujud secara fitrah semenjak jutaan tahun yang lalu. Ia adalah garam yang berasal dari kawasan pergunungan Himalaya. Ia adalah garam organik yang paling tulen, berkhasiat, bersih dan mempunyai struktur geometrik kristal yang sangat sempurna. Garam semulajadi ini tidak perlu melalui proses penambahan bahan awet dan pewarna seperti garam dari laut. Warna asal garam bukit ini ada yang berwarna putih, ‘pink’ dan kemerah-merahan. Garam Bukit merupakan sumber yang bersih dan bebas dari sebarang pencemaran.


Garam Bukit Asli
Garam Bukit mengandungi semua unsur-unsur mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Garam Bukit Himalaya ini berbeza dengan garam harian yang biasa digunakan. Ia kerana garam halus biasa telah menjalani pemprosesan. Dimana kandungan sodium dalam garam putih menjadi sodium pasif dan ini menyebabkan tekanan darah tinggi dalam tubuh badan seseorang. Selain itu,ia juga menyahkan potassium, kalsium, magnesium dan besi yang perlu bekerjasama dengan sodium.

Struktur atom garam bukit bukan berbentuk molekul, tetapi berbentuk caj letrik dan mampu membebaskan tenaga dalam badan dan membantu dalam proses metabolisma. Kekurangan garam ini akan menyebabkan badan kekurangan tenaga dan ganggu pada sistem saraf badan. Kerana garam bukit merupakan garam semulajadi. Badan tidak akan menolaknya keluar sebaliknya akan menerima kehadirannya di dalam badan.

Dalam G-oat ada kandungan garam bukit.

Ingin mencuba sepaket G-Oat?


Perkongsian ilmu tanpa batasan,
Stokis Al Haddad Skudai
019-6558504
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...